top of page

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ- ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ

ΠΡΟΣ: Διοικητή ΠΓΝ Αττικόν, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Κοιν: Διευθυντές κλινικών- τμημάτων-εργαστηρίων, ΜΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ


  1. Είμαστε ενάντια στο νέο σύστημα 24ωρης ταυτόχρονης εφημέρευσης των νοσοκομείων της ΑΤΤΙΚΗΣ που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Με μαθηματική ακρίβεια το συγκεκριμένο σχέδιο θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της τακτικής λειτουργίας των κλινικών, των χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, στην εργασιακή εξόντωση, στην παραπέρα υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων, σε νέες παραιτήσεις. Η μετατροπή των νοσοκομείων σε «εφημερατζίδικα» θα ανοίξει κι άλλο το δρόμο ώστε την «ιατρική υψηλών προδιαγραφών» να την κάνει ο αγαπημένος της κυβέρνησης ιδιωτικός τομέας.

  2. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση και τη ΔΙΥ που με άνωθεν εντολές σπεύδει να στείλει φιρμάνια εφημέρευσης με το νέο σχέδιο από τώρα για το Μάρτιο του 2024!!!! (Όταν είναι να ανανεώσουν συμβάσεις εργασίας το αφήνουν μέχρι την τελευταία μέρα). Καλούμε τους συντονιστές διευθυντές κλινικών και τμημάτων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ενταφιασμού των νοσοκομείων, να μην καταθέσουν τα «εικονικά» προγράμματα εφημέρευσης. Όσοι λίγοι το έκαναν να τα αποσύρουν. Δε θα δεχτούμε να κάνουμε 10 και 15 εφημερίες για να είναι κάποιοι αρεστοί στο Υπουργείο.

  3. Διεκδικούμε το διπλασιασμό των ετήσιων καθαρών αποδοχών όλων των Νοσοκομειακών γιατρών όλων των βαθμίδων. Αρκετά! Οι μισθοί μας συνεχίζουν να είναι καθηλωμένοι εδώ και 15 χρόνια. Η κυβέρνηση να ασταματήσει να αγνοεί τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.

  4. Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για την αποφυγή της λειτουργικής κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης και για την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ειδικευμένων γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, διεκδικούμε την παράταση για την υπηρέτηση που αφορά τους γιατρούς που σήμερα υπηρετούν σε καθεστώς «παράταση θητείας μετά τη λήξη του χρόνου ειδικότητας», γιατί σύμφωνα με τα ισχύοντα προβλέπεται η απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων από 1/1/2024. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής των ειδικευομένων.

  5. Είμαστε στον αγώνα μαζί με τους ασθενείς μας. Η απάντηση στις πολύωρες αναμονές, την τεράστια ταλαιπωρία και τις επικίνδυνες συνθήκες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι άμεσα να επαναλειτουργήσουν οι δομές υγείας που έκλεισαν στο λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ενισχυμένες σε προσωπικό και χρηματοδότηση, να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και να δημιουργηθεί δίκτυο δημόσιας δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει επαρκώς τον πληθυσμό. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ να μετακινήσει 10 νοσηλευτές από τα ΚΥ Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου για να στελεχωθεί (;!) η ΜΑΦ ΑΕΕ του νοσοκομείου μας. Με τη γνωστή μέθοδο «για να βουλώσω μία τρύπα, ανοίγω άλλες δύο» η συγκεκριμένη απόφαση διαλύει τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Δυτικής Αθήνας και εν τέλει επιβαρύνει κι άλλο το Αττικό νοσοκομείο.

  6. Η Γενική Συνέλευση ιατρών ΕΣΥ- ειδικευμένων του νοσοκομείου Αττικόν αποφασίζει:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 1:00 μμ

  • Τη συμμετοχή μας στην 48ωρη Πανελλαδικής απεργίας των γιατρών, 29 και 30 Νοεμβρίου 2023.


9/11/2023

Η Γενική Συνέλευση

Comments


bottom of page