top of page

Απαιτούμε από το υπουργείο και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταματήσουν να συγκαλύπτουν

Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2020

Α.Π: 9996


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει περιστατικά που αναδεικνύουν τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο ΕΚΑΒ ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού τον Δεκέμβριο 2019. Διαπιστώνεται επίσης πως συνεχίζεται η διαχρονική τακτική των εκάστοτε διοικούντων του ΕΚΑΒ να συγκαλύπτουν αυτές τις σοβαρότατες και διαρκώς διογκούμενες ελλείψεις με το να «φορτώνουν» στους γιατρούς των νοσοκομείων δραστηριότητες και ευθύνες που είναι καθαρά αρμοδιότητα του ίδιου του ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών που σήμερα σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο θεωρούνται σοβαρότατες ιατρικές πράξεις και γι’ αυτό εκτελούνται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Μάλιστα, παρατηρούνται και κρούσματα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τους γιατρούς των νοσοκομείων (άρνηση των αρμοδίων του ΕΚΑΒ να επιστρέφουν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο οι γιατροί του νοσοκομείου που αναγκάστηκαν λόγω των ελλείψεων του ΕΚΑΒ να συνοδεύσουν σε διακομιδή βαρέως πάσχοντα ασθενή) για την οποία οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ κατά την προσφιλή τους τακτική επιρρίπτουν ευθύνες στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και απεμπολούν τις δικές τους.


· Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταματήσουν επιτέλους να συγκαλύπτουν τις τραγικές ελλείψεις.


· Να στελεχωθεί επειγόντως το ΕΚΑΒ και να ενισχυθεί με τον αναγκαίο στόλο ασθενοφόρων μέσων (οδικών, εναέριων και πλωτών) και με τις λοιπές αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές.



bottom of page