top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Νέα ελεεινή εξέλιξη!! Βάζουνε εξετάσεις - κόφτες για την έναρξη ειδικότητας. 

Με απόφαση του ΚΕΣΥ συγκροτείται επιτροπή αξιολόγησης για την έναρξη ειδικότητας.


Όσοι αριστεύουν στις εξετάσεις της επιτροπής θα είναι το 20% που θα ξεκινάει άμεσα ειδικότητα. Οι υπόλοιποι, ποιος ξέρει πότε;; Με λίγα λόγια το πτυχίο Ιατρικής που μέχρι τώρα ήταν μοναδικό προαπαιτούμενο για να λάβει κανείς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και  για να ξεκινήσει ειδικότητα χάνει περισσότερο την αξία του. Γιατί αν δεν ξεκινήσει κανείς άμεσα ειδικότητα, οι επιλογές είναι είτε η φυγή προς το εξωτερικό (κι ας κόπτονται δήθεν για το brain drain) Είτε η κακοπληρωμένη δουλειά σε κάποιο κέντρο αισθητικής.


Δε θέλουμε να πιστέψουμε, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στα πανεπιστήμια, ότι όσοι φοιτητές αντιδρούν, αγωνίζονται, παλεύουν για καλύτερες συνθήκες σπουδών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης θα βαθμολογούνται χαμηλά και θα έχουν την αντίστοιχη τύχη και στην επιτροπή αξιολόγησης.


Δε θέλουμε να πιστέψουμε επίσης ότι οι απόφοιτοι της ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής που σύντομα θα δημιουργηθεί θα είναι ως επί το πλείστον αριστούχοι και θα βρίσκονται στο 20%.


Μα ακόμα κι αν αριστεύουν όλοι πως και που θα απορροφηθούν ταυτόχρονα;


Αντί να ανοίξουν όλες οι θέσεις ειδικότητας και να προσλάβουν όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό  ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών Κέντρων και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση της ειδικότητας φτιάχνουν επιτροπές κόφτες. Έτσι θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά κέντρα πολλών ταχυτήτων .Αυτά στα οποία υπάρχει μεγάλη αναμονή γιατί οι συνθήκες της εκπαίδευσης είναι καλύτερες θα ενισχυθούν και οι ειδικευόμενοι που "αποτυγχάνουν" ακόμα και αν είναι αριστούχοι θα αναγκάζονται προκειμένου να μην περιμένουν να  ξεκινούν ειδικότητα σε νοσοκομεία που η εκπαίδευση είναι υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη. Γιατροί πολλών ταχυτήτων δηλαδή...


Προτείνουμε άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με το ΚΕΣΥ απαιτώντας να αποσυρθεί η κατάπτυστη απόφαση

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page