top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Αρ. πρωτ. 453

Ημ/νια 18/9/23


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ


Κανονικότητας συνέχεια…


Έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, με έγγραφα επί εγγράφων και με συνεχείς κινητοποιήσεις, τις ολέθριες συνέπειες της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης στο νοσοκομείο μας, ως αποτέλεσμα των διαχρονικά πετσοκομμένων προϋπολογισμών για τη Δημόσια Υγεία. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι, εμείς που δουλεύουμε μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η υποστελέχωση χτυπάει κόκκινο.


Μια από τις συνέπειες της παραπάνω κατάστασης γνωστοποιήθηκε πριν 2 εβδομάδες με την έλλειψη χρημάτων για την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων. Τώρα μια ακόμη μορφή του προβλήματος βγήκε στην επιφάνεια και έγινε το «νέο της ημέρας». Όμως, και για αυτό το θέμα είχαμε μιλήσει έγκαιρα πριν κάποιους μήνες, με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις (επισυνάπτεται και η τελευταία ανακοίνωση για τα προβλήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας). Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό τα ζητήματα της εγκατάλειψης της κτηριακής υποδομής του νοσοκομείου με άμεσο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Έχουμε επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για αύξηση των κονδυλίων για τη βελτίωση της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής και την άμεση στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας που λειτουργεί με προσωπικό που ο αριθμός του είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας.


Δεν είναι δυνατόν να προσαρμοστούμε στη λογική του «πάμε και όπου βγει», αποδεχόμενοι τη διαρκή υποβάθμιση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής περίθαλψη μιας εξαιρετικά ευαίσθητης ομάδας ασθενών, όπως είναι οι ογκολογικοί ασθενείς.


Πριν κάποιους μήνες η έλλειψη φαρμακοποιών οδήγησε στο κλείσιμο για 2 μέρες του φαρμακείου και στην αναβολή πληθώρας χημειοθεραπειών. Πριν 2 εβδομάδες η έλλειψη χρημάτων οδήγησε στην αναβολή άλλης μιας χημειοθεραπείας. Η υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος πριν 2 χρόνια οδήγησε στη δραματική μείωση των χειρουργείων που μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο μας και τώρα η άθλια κατάσταση της κτηριακής υποδομής σε αναβολή ενός χειρουργείου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ως εδώ με την κοροϊδία, ως εδώ με την εξεύρεση δικαιολογιών για το κουκούλωμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων και της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα!


Απαιτούμε άμεσα την αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για εξασφάλιση όλου του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για την κτηριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page