top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15_6 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Αθήνα 15 Ιουνίου 2023

Α.Π:13089


Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την νέα τραγωδία με σκάφος που ναυάγησε στα ανοικτά της Πύλου μεταφέροντας από την Λιβύη προς την Ιταλία πρόσφυγες. Υπάρχουν πολλές δεκάδες επιβεβαιωμένοι νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως οι νεκροί είναι εκατοντάδες, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες το αμπάρι του σκάφους ήταν γεμάτο με γυναίκες και παιδιά. Οι συνάδελφοι υγειονομικοί των Κ.Υ της Μεσσηνίας, του νοσοκομείου Καλαμάτας και του ΕΚΑΒ Πελοποννήσου κάνουν από νωρίς το πρωί υπερπροσπάθεια με διπλοβάρδιες και ανάκληση ρεπό ώστε να ανταπεξέλθουν στην περίθαλψη των επιζώντων.


Αρκετά πια με τα μαζικά εγκλήματα που προκαλούνται από τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις που αναγκάζουν ανθρώπους να ξεριζώνονται από τον τόπο τους. Αρκετά με τη βάρβαρη υποκριτική πολιτική της ΕΕ που ανοιγοκλείνει την κάνουλα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών άλλοτε επειδή θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνό, προσωρινό, άγρια εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό και άλλοτε μετατρέποντας την Ευρώπη σε φρούριο υψώνοντας τείχη και φράχτες, που σπρώχνει τους πρόσφυγες στα νύχια της μαφίας των διακινητών μετατρέποντας την Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου.


Η ΟΕΝΓΕ καλεί στην συγκέντρωση έξω από την Βουλή και από τα γραφεία της ΕΕ σήμερα, Πέμπτη 15/6, 8μμ που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, Σωματεία και άλλους φορείς και στα απογευματινά συλλαλητήρια στις άλλες πόλεις.


Δεν συμφιλιωνόμαστε με την βαρβαρότητα, δεν θα εθιστούμε σε εικόνες με παιδιά και μανάδες σε αμπάρια δουλεμπορικών να βουλιάζουν στο βυθό.


Δεν θα συμφιλιωθούμε με εικόνες πτωμάτων, ανθρώπων ξεριζωμένων να επιπλέουν στη θάλασσα.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page