top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Α. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Αθήνα 21 Μαρτίου 2023

Α.Π:12861


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, ενάντια στη γιατρό Ειδική Παθολόγο Αργυρή Ερωτοκρίτου μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Πιο συγκεκριμένα:


Η γιατρός - μέχρι πρότινος Επικουρική στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» - μετά από τη συνήθη νόμιμη διαδικασία προκήρυξης θέσης Επιμελητή Β’ και μετά από κρίση/επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο, κατέλαβε θέση Επιμελητή Β’ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».


Στις 13/3 παρουσιάστηκε και ορκίστηκε, και με επίσημο έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (όπως επίσης είναι η συνήθης διαδικασία) τοποθετήθηκε στην E΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Μετά από την ενημέρωσή της για αυτή την τοποθέτηση, παρουσιάστηκε στην E΄ Παθολογική Κλινική. Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 14/3, της κοινοποιήθηκε αιφνιδίως έγγραφο του κ. διοικητή με το οποίο ο κ. Γρηγορόπουλος αναιρεί το έγγραφο του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας από 13/3 και την τοποθετεί εκτός νοσοκομείου στην πρώην Πολυκλινική.


Ο διοικητής προβάλει το έωλο επιχείρημα των «επιγενόμενων αναγκών» αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση της γιατρού. Ο ισχυρισμός του διοικητή δεν πείθει ούτε νήπια. Ποιες ακριβώς είναι οι έκτακτες ανάγκες που επικαλείται η διοίκηση; Η ανάγκη λειτουργίας των προγραμματισμένων τακτικών ιατρείων της Πολυκλινικής δεν προϋπήρχε της τοποθέτησης της συναδέλφου στον Ευαγγελισμό; Προέκυψε στις 13/3; Γιατί στην πρόσφατη προκήρυξη δεν προβλεπόταν ούτε μία θέση Παθολόγου για την Πολυκλινική;


Δε φτάνει που ο διοικητής αποφάσισε να στείλει μία νέα γιατρό να κάνει συνταγογράφηση, απαξιώνοντας τη επιστημονικά, επέλεξε με μία προκλητική ανάρτηση να συκοφαντήσει όσους αντέδρασαν στην απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης, κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστές που διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση να διαλέγουν πού θα πάνε και όχι εκεί που έχει ανάγκη το νοσοκομείο». Για να έχουμε καλό ερώτημα: από πού και ως που είναι προνομιακή μεταχείριση να θέλεις να είσαι μάχιμος γιατρός και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής και σε μία κλινική από την οποία παραιτούνται συνάδελφοι εξαιτίας της εντατικοποίησης; Η Ε΄ Παθολογική Κλινική του Ευαγγελισμού στην οποία τοποθετήθηκε αρχικά η συνάδελφος δεν έχει ανάγκες; Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη Κλινική μετά από την παραίτηση δύο Επιμελητών μετακινήθηκαν συνάδελφοι από άλλες Παθολογικές Κλινικές για να καλύψουν τα κενά. Επιχειρεί μάλιστα να προκαλέσει συνειρμούς με το έγκλημα στα Τέμπη, αναφερόμενος σε «νοοτροπίες που μας έφτασαν ως εδώ». Αναπαράγει δηλαδή το αφήγημα της κυβέρνησης που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.


Ως εδώ μας έφτασε η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που βάζει την υγεία και τη ζωή μας στο ζύγι του κόστους – οφέλους υπέρ των κερδών μιας χούφτας παράσιτων που ζουν σε βάρος μας. Η πολιτική που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 2012 (αφού είχε προηγηθεί η απαξίωσή της) κατάντησε την Πολυκλινική από δευτεροβάθμιο νοσοκομείο ένα «άδειο κουφάρι» μόνο για συνταγογράφηση, ούτε καν δηλαδή πρωτοβάθμια δομή, στερώντας το κέντρο από ουσιαστικές υπηρεσίες.


Αυτό που κάνει στ’ αλήθεια ο διοικητής του Ευαγγελισμού είναι η άσκηση τιμωρητικής τακτικής σε βάρος μιας συναδέλφου με συστηματική συνδικαλιστική δράση.


Απαιτούμε από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν άμεσα αυτή την έκνομη, απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια του διοικητή κ. Γρηγορόπουλου.


Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου και ενάντια στον αυταρχισμό της διοίκησης του Ευαγγελισμού, την Τετάρτη 22/03/23 και ώρα 12:30 και την Πέμπτη 23/03/23, 08:00 στην πύλη του νοσοκομείου.


Comments


bottom of page