top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Π:12422


Την Τετάρτη 24/8 η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νοσοκομείου & Κ.Υ Ρεθύμνου έδωσε συνέντευξη τύπου στη οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ.


Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι σοβαρότατη και ενδεικτική για το τι επικρατεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας.


Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, με αποκορύφωμα το Αναισθησιολογικό τμήμα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι τραγικές. Τακτική χειρουργική επέμβαση Γενικής Χειρουργικής και ορθοπαιδικής έχει να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο από πρόπερσι. Οι γιατροί του νοσοκομείου δέχονται συνεχώς εντέλλεσθε από τη διοίκηση για να καλύπτουν διάφορα κενά (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, διακομιδές βαρέως πασχόντων κλπ). Ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος λόγω της πανδημίας, της λοιπής νοσηρότητας αλλά και της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου.


Από το 2020 η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του νοσοκομείου αλλά έχουν επιδοθεί σε μια αισχρή προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης ενάντια στους γιατρούς που λένε την αλήθεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου και Επιστημονική υπεύθυνη του Παθολογικού τμήματος.


Το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών της πολιτικής της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, ιδιωτικοποίησης και λογικής σε κάθε ευρύτερη περιοχή να παραμείνει μόνο ένα νοσοκομείο «κόμβος» με όλα τα υπόλοιπα πλήρως υποβαθμισμένα, δηλαδή της πολιτικής που ξεκάθαρα και επιθετικά ομολογεί πως ασκεί η ίδια η κυβέρνηση.


Το αναμενόμενο αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι παραιτήσεις γιατρών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Επιστημονικό υπεύθυνο του χειρουργικού τμήματος.


Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους λοιπούς υγειονομικούς και όλο το λαό θα εξακολουθήσει τον αγώνα υπέρ της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά.


Θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα τις περιοδείες της σε όλη τη χώρα, με προσεχή σταθμό την επόμενη βδομάδα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page