top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠOΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Π:11614


Οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των κενών στο δημόσιο σύστημα υγείας που προκύπτουν από την διαθεσιμότητα των υγειονομικών, περιλαμβάνουν μέτρα που θα βοηθήσουν να «τρέξουν» πιο γρήγορα τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».


Πριν αλέκτωρ λαλήσει αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος του βολικού σκηνικού «εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι» υγειονομικοί που έστησε η κυβέρνηση, για να βγάλει από το κάδρο τις κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες για τα πρωτόκολλα «λάστιχο», το άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας, τις προκλητικές ενισχύσεις και τα «δώρα» στα τρωκτικά της υγείας.


Η επίκληση για τη δήθεν κάλυψη των κενών είναι προσχηματική γιατί όλα όσα ψηφίστηκαν είχαν εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας όταν δεν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια. Είναι προανάκρουσμα της κλιμάκωσης της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των υγειονομικών.


Η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση του εγκληματικού της σχεδίου για το νέο ΕΣΥ που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων, σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τη στιγμή που είναι γνωστές σε όλους οι τραγικές ελλείψεις, συνεχίζεται η βιομηχανία των μετακινήσεων προσωπικού από κλινική σε κλινική και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ο γνωστός περιοδεύων θίασος των λιγοστών και εξαντλημένων υγειονομικών για να μπαλώνουν τρύπες ανοίγοντας άλλες πολλές μεγαλύτερες.

  • Παγιώνονται και διευρύνονται οι προσλήψεις εργαζόμενων με ημερομηνία λήξης με τρίμηνες συμβάσεις!

  • Παρατείνεται η πρόβλεψη για απασχόληση ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες υγείας, “εθελοντών” και συνταξιούχων με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τη λειτουργία των τμημάτων και κλινικών. Με εργαζόμενους που όπως αποδείχτηκε δεν έχουν πείρα στην “ενιαία λειτουργία” στις συνθήκες ενός τμήματος ή μιας κλινικής ή που εκ των πραγμάτων έχουν περιορισμένη δυνατότητα να προσφέρουν, όπως οι συνταξιούχοι λόγω της ηλικίας τους.

  • Με την επίκληση της αδυναμίας πραγματοποίησης τους λόγω του μέτρου της αναστολής, επεκτείνεται η «ανάθεση υπηρεσιών» στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας και η κάλυψη των ελλείψεων με τη μέθοδο του «outsourcing», δηλαδή με εκχώρηση σε εργολάβους. Λες και πριν από την πανδημία, με ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, δεν «σπρώχνανε» τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας δε μπορούσε να καλύψει ακόμα και απλές ανάγκες των ασθενών.

Πάει πολύ η κυβέρνηση να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της υγείας του λαού! Για την εξέλιξη της πανδημίας φταίνε οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που πρέπει όλοι να εμβολιαστούν ή η κυβέρνηση που ότι μέτρο παίρνει ή δεν παίρνει είναι με αποκλειστικό κριτήριο να μην κοστίζει στο κράτος και στους επιχειρηματικούς ομίλους;


Το ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά. Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού, ασφαλούς εμβολιασμού και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή.


Οι υγειονομικοί έχουμε υποχρέωση και καθήκον να εμβολιαστούμε. Αλλά και καθήκον να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα μας, την υγεία και τη ζωή του λαού μας, στο βωμό της «υγείας» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.


Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ! Η πανδημία απέδειξε ότι τα παραμύθια για την «αρμονική» συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι εφιάλτης για το λαό.


Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση του μέτρου και των ποινών της διαθεσιμότητας, την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις πρόσληψη όλων των διαθέσιμων υγειονομικών με μόνιμη – πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών.


댓글


bottom of page