top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2021

Α.Π:11747


Mετά από παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας (Α.Π:4720/21-9-2021) εξαιρούνται του μέτρου της αναστολής των κανονικών αδειών, όσοι υποβάλλουν παραίτηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και όσοι των οποίων η σύμβαση και η θητεία (π.χ. γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου) λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους .


Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ειδικευόμενοι συνάδελφοι των οποίων η σύμβαση λήγει μετά το τέλος του τρέχοντος έτους (τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο) και οι οποίοι εξετάζονται τον Φεβρουάριο σύμφωνα με το νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας.


Ζητάμε να εκδοθεί άμεσα απόφαση και να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να εξαιρεθούν του μέτρου της αναστολής των κανονικών αδειών οι ειδικευόμενοι γιατροί των οποίων η σύμβαση λήγει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις απόκτησης του τίτλου της ειδικότητας.


Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τους συναδέλφους ειδικευόμενους οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε μία περίοδο μάλιστα που καταργήθηκαν οι περιφερειακές εξεταστικές επιτροπές και οι εξετάσεις διενεργούνται μόνο σε δύο εξεταστικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.


Επιπλέον ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν την υπ αριθ. 4720 /21-2021.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ:



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page