top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622

Αρ. Πρωτ. 189

Θεσσαλονίκη 4/4/23


Δελτίο τύπου


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ στηρίζει το ψήφισμα και τις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου Ιδιωτικών κλινικών ν. Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει την απόλυση του Προέδρου του λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Μια απόλυση που έρχεται λίγες μέρες μετά την απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, δείχνοντας ότι οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας, που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που απαιτούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης.


Ο αγώνας των υγειονομικών στον ιδιωτικό τομέα κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις, είναι κοινός με τον αγώνα των υγειονομικών στον δημόσιο τομέα κόντρα στην ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των χαμηλών μισθών, της εντατικοποίησης. Κοινός ο αντίπαλος που είτε με την μορφή της εργοδοσίας είτε με την μορφή του κράτους θυσιάζει τα δικαιώματα μας στο βωμό του κέρδους και της μείωσης του κόστους. Παρακάτω παρατίθεται το ψήφισμα του σωματείου:


Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Πάρτε πίσω την απόλυση του συναδέλφου!


Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου της «Βιοδιάγνωσης», η οποία προχώρησε στην απόλυση του πρωτοπόρου συνδικαλιστή, προέδρου του Κλαδικού Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών. Την ίδια ώρα πιέζει και για μετακινήσεις του υπόλοιπου προσωπικού, ώστε να καλύψει τα κενά από την υποστελέχωση, οδηγώντας σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.


Η συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγωνιστική δράση που ανέπτυξε με αφορμή τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Η απόλυση έγινε με την πρόφαση της περικοπής προσωπικού, λόγω «οικονομικών δυσχερειών», την ώρα που ο όμιλος έχει μπουκώσει από ζεστό χρήμα, μετά την απόφαση του κράτους και της κυβέρνησης να κάνει «δώρο» στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια το διαγνωστικό έλεγχο του λάου κατά την περίοδο της πανδημίας.


Η εργοδοσία της Βιοδιάγνωσης θεωρεί πως με τέτοιες κινήσεις και συνδικαλιστικές διώξεις θα καταφέρει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Είναι γελασμένη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι εμφανής ο φόβος τους απέναντι στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη δύναμη των εργαζομένων.


Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.


Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση!


Ούτε σκέψη για τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εντατικοποίηση εργασίας με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ διαγνωστικών κέντρων.


Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο διαγνωστικό κέντρο της Βιοδιάγνωσης την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 11:00, στο κατάστημα του κέντρου (Αγίου Δημητρίου 91).


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page