top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει ότι με προηγούμενες ανακοινώσεις και αγωνιστικές μας παρεμβάσεις, μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και του υπόλοιπους υγειονομικούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, είχαμε επισημάνει πως με διάφορα προσχήματα κατά καιρούς επιχειρείται η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου συνολικά ή σε κρίσιμους τομείς.


Γι’ αυτό ακριβώς η ΕΙΝΑΠ, μαζί με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου, είχαμε αντιδράσει έντονα και είχαμε οργανώσει αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην απόσυρση του νοσοκομείου από την γενική εφημερία με πρόσχημα τον εμβολιασμό.


Δυστυχώς, αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται τώρα όπου επιχειρείται η αναστολή λειτουργίας κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου με πρόσχημα την εγκατάσταση σε αυτές τις πτέρυγες δομής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων έως 16 ετών, μετά από ιδιωτική δωρεά της «Ένωσης Ροταριαρών Ομίλων». Αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση δρομολογήθηκε μετά από απόφαση 17/03/22 του διοικητικού συμβουλίου του ενιαίου οργανισμού Σισμανόγλειο – Φλέμιγκ - Παίδων Πεντέλης (στο οποίο με αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων δεν συμμετέχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων).


Συγκεκριμένα, σε αυτή την απόφαση η διοίκηση αποφάσισε να «εγκρίνει την δωρεά του σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό χώρου εντός του Γ. Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μετά από εισαγγελική παραγγελία όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα καθότι δεν πρόκειται για Δομή ή Ξενώνα προνοιακού χαρακτήρα». Μάλιστα, η διοίκηση έσπευσε, πρόχειρα, μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο να εκκενώσει θαλάμους της ΩΡΛ κλινικής, πετώντας έξω όπως όπως τον εξοπλισμό τους. Επισημαίνουμε:


1. Οι παραπάνω ενέργειες είναι πολλαπλά απαράδεκτες και πολλαπλά έκνομες. Αναστέλλουν κρίσιμες λειτουργίες ενός από τα τρία μόνο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και καταδικάζουν υγιή παιδιά και υγιείς εφήβους να «φιλοξενούνται» σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζονται τέτοιες πτέρυγες φιλοξενίας.


2. Η επιχειρηματολογία της διοίκησης είναι τελείως προσχηματική. Εάν παιδί ή έφηβος ως 16 ετών που ήδη φιλοξενείται σε άλλη δομή παρουσιάσει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται νοσηλεία, φυσικά θα πρέπει να νοσηλεύεται στην αντίστοιχή με την πάθησή του κλινική και μετά το εξιτήριο να επιστρέφει στη κοινωνική δομή στην οποία φιλοξενείται. Αυτονόητα, το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις όπου απαιτείται μόνο ιατρική εξέταση και όχι νοσηλεία. Σαφέστατα αυτό που μεθοδεύεται τώρα, είναι εγκατάσταση δομής φιλοξενίας μέσα στις πτέρυγες του νοσοκομείου, όσο και αν η διοίκηση αποφεύγει να την ονομάσει «δομή ή ξενώνα».


3. Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Είχε προκύψει και παλιότερα αλλά τότε οι αρμόδιοι των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων, της 1ης ΥΠε και της διοίκησης του νοσοκομείου διαβεβαίωναν πως δήθεν ο χώρος φιλοξενίας δε θα εγκαθίσταντο στο Παίδων Πεντέλης, αλλά στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ Πεντέλης και μάλιστα έλεγαν ότι είχαν δρομολογήσει εργασίες ανακαίνισης σε αυτό το κτίριο. Τώρα, αποδεικνύεται πως οι αρμόδιοι ψεύδονταν ασύστολα.


4. Οι δομές φιλοξενίας παιδιών και εφήβων είναι απολύτως αναγκαίες και πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με ξεχωριστό μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ΕΙΝΑΠ μαζί με τους γιατρούς και του λοιπούς υγειονομικούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης θα εξαντλήσει όχι μόνο κάθε συνδικαλιστικό αλλά σε συνεννόηση με τους νομικούς μας συμβούλους και κάθε νομικό μέσο ώστε να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page