top of page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟ

Αθήνα, 04/07/23


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την έγγραφη διαμαρτυρία της ειδικευόμενης αναισθησιολόγου στο Ασκληπιείο Βούλας.


Θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι εργαζόμενοι επιστήμονες που επέλεξαν να μείνουν στη χώρα μας και να εκπαιδευτούν σε συνθήκες βαριάς υποστελέχωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες εργασίας, υπερεφημέρευσης και εκπαίδευσης στο ΕΣΥ. Οι γιατροί οφείλουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς μας, πάντα σε περιβάλλον σεβασμού και συνεργασίας μεταξύ μας, όπως και με το λοιπό υγειονομικό προσωπικό.


Θεωρούμε την καταγγελία της συναδέλφου ιδιαίτερα σοβαρή.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώνουν και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε απαξιωτική, προσβλητική ή κακοποιητική συμπεριφορά στα τμήματα και στις κλινικές του ΕΣΥ.


Περιμένουμε από τον επιστημονικά υπεύθυνο του αναισθησιολογικού τμήματος να απαντήσει εγγράφως στη καταγγελία της συναδέλφου και να προστατέψει την εργασιακή και επιστημονική της αξιοπρέπεια. Το ίδιο περιμένουμε από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και τον Τομεάρχη του Α΄ Χειρουργικού Τομέα του Ασκληπιείου.


Απαιτούμε από τον διοικητή του νοσοκομείου να προχωρήσει σε ΕΔΕ και σε ό,τι άλλο προβλέπεται από τον νόμο, μη επιτρέποντας τη συνέχιση κακοποιητικών συμπεριφορών.


Η ΕΙΝΑΠ θα καλύψει νομικά τη συνάδελφο εφόσον αυτό χρειαστεί. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page