top of page

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» για την στάση εργασίας στις 31/3

Αθήνα 31-03-2021


Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τους συμπαραστάτες μας για την συγκλονιστική σημερινή απεργιακή διαδήλωση!!!

Ήταν η μέρα που συμπύκνωσε απεργιακά και με μαζική διαδήλωση την τεράστια αλληλεγγύη στον Κ.Καταραχιά και το σωματείο μας με πάνω από εκατό ψηφίσματα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα.


Μαζικά, εργαζόμενοι από τον Άγιο Σάββα, πλήθος νοσοκομειακών από τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Κρατικό Νίκαιας, Αγία Όλγα, Ερυθρός, Ασκληπιείο Βούλας με τα πανό τους, από τον Ευαγγελισμό, το ΑΤΤΙΚΟΝ και το Θριάσιο, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετανάστες από το Καμερούν, μέλη της πακιστανικής κοινότητας, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνταξιούχων και εκατοντάδες αλληλέγγυοι, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ και διαδηλώσουμε μαζικά με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ.


Ευχαριστούμε και τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν έξω από την ΥΠΕ για να συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ, και του σωματείου του Ιπποκράτειου. Όπως και τους συναδέλφους στα Τρίκαλα και το νοσοκομείο Βόλου!


Όταν η μαζική πορεία μας έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, ο Κικιλιας για πρώτη φορά δήλωσε ότι ήταν στο γραφείο του, όμως αντί για συνάντηση μαζί του έστειλε την αστυνομία να μας μεταφέρει την άρνησή του να μας δει και να συνομιλήσει μαζί μας και ακόμα χειρότερα να μεταφέρουν την απόφασή του ότι συμφωνεί με την απόλυση του Κ. Καταραχιά κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο Κώστας Καταραχιάς απολύεται με πολιτική απόφαση του Κικίλια.


Τελικά ποιος δουλεύει στο υπουργείο Υγείας; η αστυνομία ή οι υπουργοί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να μιλούν με τους γιατρούς; Ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια όλους τους υγειονομικούς και στέλνουν την αστυνομία να μιλάει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν πέρυσι μας "χειροκροτούσαν" υποκριτικά.

Και δεν έμεινε εκεί ο Κικιλιας. Όταν, μετά από δύο νέα αιτήματα να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όχι η αστυνομία, η απάντηση ήρθε πίσω από τα κλειστά ρολά από έναν συμβασιούχο (!) ότι το γραφείο του υπουργού επιμένει να μην δεχτεί κανέναν η οργή ξεχείλισε! Το σωματείο μας και οι συμπαραστάτες απαιτήσαμε να μπούμε στο Υπουργείο και δεχτήκαμε την επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπιές και χημικά.


Δεν μας λυγίζουν δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά.

Την Τετάρτη 31 Μάρτη, ημέρα της απόλυσης του Κώστα, μαζικά δίνουμε ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9πμ-11πμ για τους συναδέλφους για να βρεθούμε στην Ευελπίδων στις 9.15πμ στηρίζοντας την δίκαιη αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης που ζητάει το σωματείο μας. ΚΑΙ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

· Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

· Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!


ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ


Σχόλια


bottom of page