top of page

Ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για την εγκύκλιο Χουλιαράκη

Αθήνα, 13/05/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι παραμένει σε ισχύ η απαράδεκτη εγκύκλιος Χουλιαράκη (Ιανουάριος 2018), σύμφωνα με την οποία καταλογίζονται αυτόματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς υπέρογκα ποσά αστικών αποζημιώσεων που έχουν πληρώσει τα νοσοκομεία σε ασθενείς ή συγγενείς.


Μάλιστα το 2018 - 2019 είχαμε περιπτώσεις που είχε δρομολογηθεί η διαδικασία καταλογισμού τέτοιων υπέρογκων ποσών σε βάρος γιατρών μέσω ελεγκτικού συνεδρίου. Το Δεκέμβριο του 2019 υπήρχαν σαφείς δεσμεύσεις τόσο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών κ. Κοντογεώργη πως η απαράδεκτη αυτή εγκύκλιος θα καταργείτο. Όμως δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει και μάλιστα διάφορα δικηγορικά γραφεία την περίοδο της πανδημίας ωθούν τους πολίτες να στρέφονται ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς για θέματα για τα οποία καμία απολύτως ευθύνη δεν έχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.


Απαιτούμε την άμεση κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ίδιας της κυβέρνησης. 2 Επίσης, σε συνεννόηση με τους νομικούς μας συμβούλους, θα προχωρήσουμε σε ενέργειες όσον αφορά την εξώθηση από συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία πολιτών σε έκνομες ενέργειες ενάντια σε νοσοκομειακούς γιατρούς που απλά επιτελούν το καθήκον τους (πχ διασωληνώνουν τους ασθενείς για να σώσουν την ζωή τους όταν αυτό επιβάλλεται από ιατρικά κριτήρια κλπ.)

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page