top of page

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τη διενέργεια rapid test

Αθήνα 12 Μαϊου 2021

Α.Π:11396


Μετά τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου και στη συνέχεια σε εμβολιαστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και υγειονομικούς, τώρα τα νοσοκομεία επιφορτίζονται και με το ρόλο των κλιμακίων του ΕΟΔΥ. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι «όλα βαίνουν καλώς», να διατυμπανίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα» και την ίδια στιγμή οι ίδιοι λιγοστοί εξαντλημένοι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας να έχουν μετατραπεί σε πολυεργαλεία ανεξάρτητα από ηλικία και ειδικότητα, οι ίδιοι λιγοστοί εξαντλημένοι γιατροί να έχουν μετατραπεί σε παιδιά για όλες τις δουλειές ανεξάρτητα αν είναι αγροτικοί, ειδικευόμενοι, ειδικοί.


Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καλούνται οι γιατροί, ειδικευόμενοι και επικουρικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τους οποίους στερούν από τα αποδεκατισμένα τμήματά τους, να καλύπτουν τη λειτουργία του ιατρείου διενέργειας Rapid Test για Covid-19. Χαρακτηριστικά 1 έως 2 γιατροί επιφορτίζονται με τη λήψη έως και 400 δειγμάτων ημερησίως μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και με την διενέργεια μοριακού ελέγχου όταν υπάρχει σχετική ένδειξη.


Άλλωστε παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις είχαμε και πέρσι, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές, με αναγκαστικές εντολές σε υγειονομικούς νοσοκομείων και Κ.Υ να κάνουν την δουλειά του ΕΟΔΥ.


Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση της διοίκησης και να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των Rapid Test στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page