top of page

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για εμβολιαστική κάλυψη προσφύγων, μεταναστών και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2021

Α.Π:11073


Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι από την φτώχεια και τους πολέμους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ανάμεσα τους μικρά παιδιά, για τους χιλιάδες κοινωνικά αποκλεισμένους καταδικασμένους που το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα έχει καταδικάσει να ζουν στο περιθώριο (τοξικομανείς, ρομά, άστεγοι κλπ.) και οι οποίοι όπως η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, δεν περιλαμβάνονται σε κανένα σχεδιασμό για εμβολιασμό.


Απουσιάζουν εντυπωσιακά από κάθε συζήτηση για εμβολιαστική κάλυψη οι ρομά, οι μετανάστες, οι φυλακισμένοι, οι άστεγοι, οι χρήστες.


Οι πρόσφυγες στα καμπ δε διαθέτουν ΑΜΚΑ και αδυνατούν να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό εξαιτίας της παντελούς έλλειψης πρακτικά υποστηρικτικών υπηρεσιών, π.χ. κοινωνικών λειτουργών. Όσοι από τους πρόσφυγες καταφέρνουν τελικά να πάρουν το πολυπόθητο «άσυλο» εκδιώχνονται από τα σπίτια που μένουν, καταργείται το επίδομά τους, και μένουν εντελώς αβοήθητοι χωρίς να γνωρίζουν, αν και πότε θα εμβολιαστούν.


Απαιτούμε να σχεδιαστεί άμεσα ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους και τις πληθυσμιακές ομάδες που βρίσκονται σε αυξημένο καθημερινό κίνδυνο: εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, βιομηχανικοί εργάτες γης, πρόσφυγες, ρομά, άστεγοι, φυλακές κλπ.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page