top of page

Ανακοίνωση ΕΝΙΘ για την απροχώρητη κατάσταση των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 6

Θεσσαλονίκη 11/11/21


Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή που με ευθύνη της Κυβέρνησης και των Διοικήσεων όχι απλά παρέμειναν αλλά διογκώθηκαν. Το τελευταίο παράδειγμα της μετατροπής του ΓΝΘ Αγ. Παύλου σε μονοθεματικό νοσοκομείο για ασθενείς Covid, αφήνοντας όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη χωρίς νοσοκομείο για όλες τις άλλες παθήσεις, είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της μη λήψης των αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.


Τα έγγραφα, που επισυνάπτονται παρακάτω, από υγειονομικούς καταδεικνύουν με τον πιο έκδηλο τρόπο την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ. Τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οι εξουθενωμένοι υγειονομικοί. Την επισφαλή λειτουργία των κλινικών και τα επακόλουθα στην υγεία των ασθενών. Πάνω από όλα αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των Διοικήσεων ΥΠΕ και νοσοκομείων που έχουν αφήσει αθωράκιστο το ΕΣΥ. Τις ευθύνες τους που δεν έκαναν πράξη τα αυτονόητα που ζητούσαν τα σωματεία των υγειονομικών για την ενίσχυση του.


Τους το δηλώνουμε ακόμα μια φορά.


Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί και στατιστική! Να αναλάβουν τώρα τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις ζωές που χάνονται.


Οι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί έχουμε χρέος στην ζωή!


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page