top of page

Αδύνατη και επικίνδυνη η λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος Παμμακάριστος με 2 ειδικούς Παθολόγους

Όπως γνωρίζετε εδώ και καιρό με έγγραφα του Προϊστάμενου του Παθολογικού Τμήματος, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, των Παθολόγων και με σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων, το Παθολογικό Τμήμα πάσχει στην πράξη από σοβαρότατη υποστελέχωση σε ειδικούς παθολόγους. Σήμερα, επί συνόλου 9 οργανικών θέσεων, υπηρετούν στην πράξη 2 μόνιμοι ιατροί. Ο προϊστάμενος Διευθυντής είναι σε άδεια συνταξιοδότησης. Δύο μόνιμοι ιατροί του Τμήματος (Διευθυντής και Επιμ. Β) βρίσκονται σε πολύμηνη μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας, εκ των οποίων ο ένας προσέρχεται για κάλυψη ορισμένου αριθμού εφημεριών. Αποτέλεσμα 2 μόνο ειδικοί Παθολόγοι βρισκόμαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία:


α) της Παθολογικής Κλινικής (35 κλίνες)

β) του Τμήματος νοσηλείας Covid και υπόπτων (45 κλίνες) γ) των κλινών ΜΑΦ (3 κλίνες)

γ) του Τμήματος Επειγόντων Παθολογικού

δ) του Τμήματος Επειγόντων Covid και υπόπτων

ε) του τακτικού Διαβητολογικού Ιατρείου.


Από τα ανωτέρω προκύπτει εμφανώς ότι 2 ειδικοί Παθολόγοι δεν επαρκούμε επουδενί για την εξέταση, διάγνωση, αντιμετώπιση και νοσηλεία των ασθενών, τόσο κατά το πρωινό ωράριο, όσο και κατά τις εφημερίες. Τίθεται σε κίνδυνο τόσο η ασφάλεια των ασθενών, όσο και η δική μας ασφάλεια. Και όλα αυτά εν μέσω σφοδρού κύματος της πανδημίας , με εξαιρετικά αυξημένη ροή ασθενών Coνid και βαρέως πασχόντων στο ΤΕΠ και αύξηση των νοσηλευομένων στις τελευταίες εφημερίες. Το Παθολογικό Τμήμα του ΓΝ Παμμακάριστος έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την αρχή, χωρίς να λάβει καμία ενίσχυση σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Αντιθέτως έχει αποδυναμωθεί με τις μετακινήσεις των μόνιμων Παθολόγων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η «επιβίωση» του Παθολογικού Τμήματος απαιτείται άμεση ενίσχυση με 3 ειδικούς Παθολόγους τουλάχιστον, για πρωινό ωράριο και εφημερίες.


Αναμένουμε άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου, καθώς οι εναπομείναντες ειδικοί Παθολόγοι αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε πρωινή εργασία και την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών για το μήνα Δεκέμβριο. Σας ενημερώνουμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες που καλούμαστε να εργαστούμε δε φέρουμε ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε σφάλμα ή δυσλειτουργία προκύψει στη διαχείριση των εξεταζόμενων στο ΤΕΠ και των νοσηλευόμενων ασθενών, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούμε.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page