top of page

Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας - Απαίτησαν μόνιμες και μαζικές προσλήψεις (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μαχητικό «παρών» στην αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου ΤΕΠ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.


Η κυβέρνηση «ευχαρίστησε» τους «ήρωες υγειονομικούς», με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Παρεμπόδισε μάλιστα τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων, ακόμη κι εκείνους που εργάζονται στα Επείγοντα. Εργαζόμενοι με απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό, μόνο το 2021 εξέτασαν πάνω από 80.000 άτομα που επισκέφθηκαν το ΤΕΠ, τουλάχιστον 55.000 ασθενείς το πρώτο εξάμηνο του 2022.
«Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», είναι μερικά από τα σύνθημα που αντιπαρέταξαν στα εγκαίνια ντουβαριών χωρίς μόνιμο προσωπικό, που χρηματοδότησε γνωστό «ευεργετικό» ίδρυμα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με στόχο όπως αναφέρει «την αύξηση της αποδοτικότητας του νοσοκομείου»...


«Αλήθεια μπορούν άραγε οι τοίχοι να εξετάσουν τους ασθενείς»; Eίναι το «ερώτημα» που απηύθυναν εργαζόμενοι απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης που επιμένει στην πολιτική των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, οι οποίες δεν επαρκούν καν για την αναπλήρωση των συνταξιοδοτήσεων, ούτε λόγος για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.


«Προσπαθώντας να δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα μας υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, ανοίγοντας τις προκηρύξεις, κάνουμε βήματα μεγάλα. Κάποιοι σε αυτή τη διαδρομή μας δεν έχουν θέση, όπως αυτοί με τις ντουντούκες», ήταν η προκλητική δήλωση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, δίνοντας το κυβερνητικό στίγμα για περαιτέρω ένταση της καταστολής σε βάρος των υγειονομικών που κρατούν με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.


«Ούτε χωράμε, ούτε θέλουμε να χωρέσουμε στη διαδρομή σας, στη διαδρομή των 33.000 νεκρών covid, της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης και παράδοσης του δημόσιου συστήματος Υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ούτε κι εσείς χωράτε στη δική μας διαδρομή που περιλαμβάνει την πάλη για ένα ΕΣΥ αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, όπου ο λαός θα απολαμβάνει παροχές υγείας υψηλού επιπέδου. Δεν χωρά η πολιτική η δική σας, ούτε των προηγούμενων κυβερνήσεων στα νοσοκομεία μας, στα νοσοκομεία που πλήρωσαν και ανήκουν στους εργάτες, στην αγροτιά, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Δε τα παραδίδουμε στα χέρια σας. Μένουμε εδώ να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια την υγεία του λαού μας», απάντησε η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.


Οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι θα δείξουν μηδενική ανοχή στην υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και στις 9 Νοέμβρη στην πανεργατική απεργία. Και απαιτούν: «Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, άρση των αναστολών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και παροχής δωρεάν υπηρεσιών στους ασθενείς, Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου».

Opmerkingen


bottom of page