top of page

Άρθρο του Θανάση Γκώγκου: Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

Η σωστή πλευρά της ιστορίας δεν είναι η καταμέτρηση των νεκρών παιδιών από την τηλεόραση σαν να παρακολουθούμε πολεμική σειρά ούτε να τρώμε αμάσητη τη προπαγάνδα των ΜΜΕ που «παίζουν» Ισραήλ με αναλογία σχεδόν 100-0, βασισμένα στο τάχα «εθνικό συμφέρον» της χώρας μας που καθορίζεται από τις οικονομικές συμφωνίες αυτών που υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή με βάση τα κέρδη τους.


Κόντρα στα άθλια ψέματα που ισοπεδώνουν το δίκιο, που βαφτίζουν τα θύματα ως θύτες και υμνούν τις δολοφονικές ενέργειες στο όνομα της δήθεν «αυτοάμυνας», έχει σημασία να θυμίζουμε πως η ιστορία δεν ξεκίνησε πριν ένα μήνα. Η καθημερινότητα του Παλαιστινιακού λαού όλα αυτά τα χρόνια είναι να σκοτώνεται από ελεύθερους σκοπευτές, να βομβαρδίζεται μέχρι τα θεμέλια και όποιος καταφέρνει να επιβιώνει, να ζει σε καθεστώς τρομοκρατίας, ελέγχου, ανεργίας, ανέχειας και φτώχειας.


Μόλις τον περασμένο Ιούλη χωρίς να υπάρχει η πρόφαση του χτυπήματος της Χαμάς, το Ισραήλ έσφαζε στη Τζενίν δολοφονώντας 10 Παλαιστινίους και τραυματίζοντας 103. Μόνο το 2023 και μέχρι τον Αύγουστο, πάνω από 170 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά με καταμετρήσεις του ΟΗΕ και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.


Όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8000, όταν η περιοχή έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο με 6 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους ανά ώρα, όταν οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000, τότε η αλληλεγγύη γίνεται καθήκον!


Η φανέρωση της ύπαρξης ισραηλινού σχεδίου για βίαιο εκτοπισμό των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά και σε άλλες χώρες, ανάμεσα τους και η χώρα μας, μαζί με την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός, έχουν αιματογραφτεί ήδη στην Ιστορία.


Ο λαός μας έχει πλούσια αγωνιστική παράδοση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Είναι τόσο έντονη και βαθιά που δε μπορεί να δηλητηριαστεί από τα τερατώδη ψέματα της ισραηλινής και ΑμερικανοΝΑΤΟικής προπαγάνδας, από την προπαγάνδα της αποκτήνωσης και της βαρβαρότητας.


Η στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο, που έχει μετατρέψει ένα μικρό κομμάτι γης στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου και σε νεκροταφείο αμάχων και μικρών παιδιών, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα της αλληλεγγύης και της στήριξης στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού, που εκφράζεται με συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις κερκίδες όλων των γηπέδων όπου ξεπηδούν παντού Παλαιστινιακές σημαίες.


Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στα συλλαλητήρια κάθε πόλης της χώρας μας, η καθημερινή πολύμορφη δράση για «Λευτεριά στη Παλαιστίνη» έχουν ήδη τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δίπλα στις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξεσπούν σε όλον τον κόσμο. Χρειάζεται ακόμα περισσότερο να ακουστεί η φωνή μας ώστε η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και ο αγώνας ενάντια στην ελληνική εμπλοκή, να δυναμώσουν.


Θανάσης Γκώγκος

Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page