Jan 12, 2021

Εκδικητική μετακίνηση μέλους ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 12/01/21

Μετά την εκδικητική μετακίνηση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς (γιατρός Ακτινολόγος, επικουρικός επιμελητής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ) ενημερώθηκε πως η παράταση της σύμβασής του θα έχει ισχύ μόνο ως τον Μάρτιο 2021 που λήγει η εντολή μετακίνησής του και όχι ως 31/10/2021 όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς μετά από πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά πως η αναγκαστική μετακίνηση ενός … Ακτινολόγου σε ΜΕΘ ( ! ) άλλου νοσοκομείου δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως «υπηρεσιακή ανάγκη» αλλά αποτελεί ξεκάθαρα δίωξη συνδικαλιστικής δράσης.

Μάλιστα, είναι σαφές πως αυτό που «ενόχλησε» περισσότερο ήταν η πρόσφατη αγωνιστική δράση για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους 2 υγειονομικούς του νοσοκομείου επειδή … αρρώστησαν από COVID πάνω στο καθήκον σε μια καταγέλαστη προσπάθεια η διοίκηση να αποσείσει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες για την διασπορά της επιδημικής νόσου σε ογκολογικούς ασθενείς.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν άμεσα οι αυταρχικές ενέργειες ενάντια στον συνάδελφο.

Να δοθεί η παράταση θητείας ως 31/10/21 όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους επικουρικούς.

Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση και να επιστρέψει στο τμήμα του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου είναι τοποθετημένος και όπου υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες για την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.